КО СМО МИ?

Експертски ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији је место подршке за представнице и представнике цивилног друштва који раде на приближавању Србије Европској унији, а баве се развојем у области пољопривреде, удруживањем и јачањем капацитета удружења у области аграра, безбедношћу хране, ветериарством и фитосанитарном политиком, заштитом животне средине у пољопривреди.

Помажемо раст и развој организација и неформалних група грађана кроз унапређење њихових капацитета и умрежавање.

Експертски ЕУРЦ воде Млади пољопривредници Србије из Јагодине и део је националног ЕУ Ресурс центра за цивилно друштво у Србији који води Београдска отворена школа заједно са партнерима:
Новосадска новинарска школа, Ужички центар за права детета, Удружење економских експерата из Ниша (ЕНЕЦА), Сигурне стазе (Бор) и Нова планска пракса (Београд).

У Београду је наш национални ресурс центар задужен за пружање подршке на територији целе Србије. У Новом Саду, Ужицу и Нишу, у партнерским организацијама су наши регионални ресурс центри. У Бору и Београду су експертски центри за подршку организацијама које се баве, транспортним политикама и урбаним развојем.

У Јагодини, Млади пољопривредници србије воде експертски ЕУРЦ за пољопривреду и рурални развој на територији целе Србије.

Наш циљ је да поспешимо развој младог и иновативног пољопривредног сектора широм Србије и помогнемо у стварању нових и бољих, радних и животних услова за све који желе да се баве пољопривредном производњом. Поред тога, настојимо да промовишемо задржавање младих људи у Србији, повратак младих на село, унапређење знања пољопривредника и примену нових технологија.

Позивамо организације и неформалне групе грађана који раде на пројектима који приближавају Србију Европској унији да нам се јаве.

КОЈУ ВРСТУ ПОДРШКЕ ПРУЖАМО?

Желимо да ујединимо снагу група и појединаца, повежемо их међусобно и оснажимо.

Две су главне врсте подшке коју пружамо:

  • Унапређење капацитета организација и група кроз групне тренинге и индивидуална менторства
  • Умрежавање цивилног друштва

ШТА ЈЕ НАША МИСИЈА?

Наша мисија је да, кроз рад експерстког ЕУРЦ, помогнемо цивилном друштву које се бави пољоприредом, руралним развојем, руралним туризмом, безбедношћу хране, фитосанитарном политиком, ветеринарством и животном средином, а које је за Србију у Европској унији!

Улога цивилног друштва у процесу евроинтеграција Србије је значајна и видљива. Оно је било и остало снага која Србију усмерава ка Европској унији и најкориснији партнер државе у преговарачком процесу. Активни допринос реформском процесу и приближавању Србије Европској унији остаће приоритет цивилног друштва.

en_USEnglish