ЕУРЦ – Инфо сесије у Зајечару, Бору, Пожаревцу и Јагодини поводом конкурса подршке за нфеормалне групе

  • НАСЛОВНА
  • Uncategorized
  • ЕУРЦ – Инфо сесије у Зајечару, Бору, Пожаревцу и Јагодини поводом конкурса подршке за нфеормалне групе

Неформалне групе у Србији имају прилику да се пријаве за подршку путем програма “Програм подршке неформалним групама”. Овај позив представља део пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“, вођен од стране Београдске отворене школе, са циљем оснаживања процеса приступања Србије Европској унији кроз подршку цивилном друштву и активно учешће ван система јавне управе.

За неформалне групе из јужне и источне Србије (окрузи: Борски, Зајечарски, Поморавски, Браничевски, Пиротски, Јабланички, Пчињски, Нишавски, Топлички, Расински) пријаве можете извршити преко РЕУРЦ ЕНЕЦА и њихових посредничких организација ТОЦ, Некус Врање и Проактив. Програм пружа финансијску и менторску подршку групама које желе да решавају конкретне проблеме у својим заједницама. ТОЦ из Зајечара ће у наредном периоду пружати подршку неформалним групама из Зајечарског, Борског, Поморавског и Браничевског округа, ау којима ће укупно бити подржано 10 нефромалних група.

Програм омогућава групама појединаца, које броје најмање три члана и које су држављани Србије, да се пријаве са пројектима усмереним ка решавању локалних изазова. Неформалне групе не морају бити регистроване као удружења грађана и не захтевају претходно искуство.

Активности које се подржавају у оквиру овог програма укључују кампање за подизање свести, уређење јавних простора или ангажовање заједнице кроз различите формате попут петиција, трибина и уличних акција.

Групама је на располагању финансијска подршка до 235.000,00 динара , а подршка ће пружати посредничке организације ЕУ Ресурс центра кроз програмски и финансијски сегмент. Пројекти ће се реализовати у периоду од три до пет месеци, од 1. маја до 30. септембра 2024. године.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Неформалне групе могу доставити своје пријаве електронским путем до 6. марта 2024. године. Пријаве требају садржавати попуњен формулар за пријаву, предлог буџета пројекта и изјаву неформалне групе. Све потребне за преузимање можете пронаћи ОВДЕ.

ИНФО СЕСИЈЕ ПРОГРАМ ПОДРШКЕ

ТОЦ као посредничка организација РЕУРЦ ЕНЕЦА одржава инфо сесије током фебруара како би пружиле додатне информације о позиву. Инфо сесије ће бити одржане по следећем распореду:

Бор – 26. фебруар 2024. године, Образовно креативни центар, 13ч

Зајечар  – 26. фебруар 2024. године, Простор за ПОМАК, 18ч

Пожаревац – 27. фебруар 2024. године, просторије Библиотеке Пожаревац, 11ч

Јагодина – 27. фебруар 2024. године, просторије Црвеног Крста Јагодина, 15ч

Онлине инфо сесија – 28. фебруар 2024. године, Зоом платформа, 12ч

За инфо сесије се можете пријавити попуњавањем кратког онлине формулара.

Све додатне информације о овом позиву могу се пронаћи у Смерницама за учешће у Програму подршке неформалним групама ОВДЕ .